Gå til hovedindhold

Økologi

Økologi handler ikke bare om miljømæssig bæredygtighed, men også om dyrevelfærd.

Indhold

  Toftegården opdrættes dyrene i overensstemmelse med reglerne for økologisk opdræt, hvilket vil sige, at alle dyrene har adgang til daglig motion, og at der tages hensyn til deres trivsel og behov for at følge naturlige instinkter. Dyrene har adgang til grovfoder, som for eksempel græs, hø og ensilage, hele året rundt. Der gives ingen forebyggende medecin.

  Kredsløbstanken realiseres gennem sortering af affald, genbrug af køkkenaffald og brug af husdyrgødning til gødskning af markerne. Det er Toftegården, der står for at slå græsset på de naturarealer alle større grønne arealer i Albertslund Kommune, og høet bruges til foder på både Toftegården og Albertslund Ridecenter. Bæredygtigheden tænkes også ind i forhold til de fødevarer og rengøringsmidler, der anvendes i gårdens husholdning.

  Økologiformidling

  Dyregården har et bredt sigte med de økologiske dyrkningsformer, som også handler om at formidle viden om økologiske sammenhænge gennem demonstration og undervisning.

  Det er Toftegårdens økologiske landmand, Peter Kjær Steffensen, som har ansvaret for miljøarbejdet, og han kan kontaktes, hvis man har spørgsmål om økologi eller naturpleje.

  Oplysning om en lang række emner inden for økologi - økologisk produktion, forarbejdning og forbrug.

  Økologisk Landsforening