Gå til hovedindhold

Børnenes hverdag med kæledyr

Her fortæller børnene selv om deres oplevelser med kæledyrene og livet på gården

  • Læs op

Indhold

    Line er 13 år gammel, og har haft en kanin på Toftegården, siden hun var 7. Hun bor lige ved siden af, så det er nemt for hende at passe kaninen eller lige at kigge forbi, når der sker noget særligt. For Line er det en god måde at have et kæledyr på: "Toftegården er bare et rigtig godt tilbud. Det er helt gratis, og der er nogen til at hjælpe, hvis ens kanin bliver syg.". Line er med i gårdens brugerråd, fordi hun synes, det er spændende at være med til at bestemme, hvad der skal ske på gården.

    Louise er 14 og er kommet på Toftegården i 4 år. Hun er både medlem af brugerrådet og 4H klubbens bestyrelse. Louise kommer her næsten hver dag, og for hende er fællesskabet og muligheden for at bestemme over sin egen hverdag det bedste ved gården: "Her er alle lige. Der er ikke nogen, der mobber, og der er ikke nogen stor hånd over det hele. De voksne og børnene arbejder sammen, og man skal hele tiden bruge hinanden.".

    Denice er 8 år, og hendes to kaniner; Trille og Tanja, er mor og datter. Denice har lige fået dem, og den næste måned er en prøvemåned. Her viser hun, at hun er ansvarlig nok til at have sit eget dyr og stadig syntes det er sjovt efter en måned. Denice kommer hver dag og passer sine kaniner. Trille er også den 3. bedste kaninhopper på gården, det træner de sammen ca. en gang hver 3.uge. da man ikke må spring for meget med sin kanin, det kan den ikke tåle. Når prøvetiden er færdig, vil Denice gerne have hende parret, så Tanja kan få nogle søskende.