Hvad sker her?

Det, vi går og sysler med i øjeblikket, er at give de fysiske rammer på gården et løft – både af hensyn til dyrene og til de besøgende. Om sommeren er vores dyr naturligvis ude på markerne omkring gården, hvor de spiser græs og nyder det gode økologiske dyreliv. I mellemtiden udnytter vi, at her ikke er så mange dyr på gården til at gå staldene efter, vaske og kalke dem, så de atter er klar til dyrene kommer hjem fra sommergræs.

Vi vil løbende arbejde på at give dyrene de bedste forhold, der opfylder deres naturlige behov. Af samme årsag har vi fjernet kaninburene i midten af gårdspladsen, da vores kaniner skal have adgang til løbegårde. Det har de i kaninland, hvor de kan grave, løbe og hvile sig efter behov. Vi vil i kaninland etablere naturlig beplantning –til glæde for dyr og mennesker.

Hvor der tidligere stod kaninbure, vil vi nu udnytte pladsen til at skabe et opholdsområde for vores besøgende. En stor træpavillon vil yde skygge om sommeren og læ om vinteren, hvor institutioner kan samles, madpakken nydes eller man kan pynte den op til børnefødselsdagen. Der vil være borde og bænke og plads til bålhygge i de koldere måneder. Det bliver omsluttet af smukke, spiselige blomsterbede, hvor man kan gå på opdagelse i et væld af farver og dufte, plukke lidt grønt til madpakken og nyde de vilde insekter, der nyder godt af biodiversiteten.

Udover at male, plante og skabe endnu bedre forhold for dyr og besøgende, er vi gang med at planlægge alle de spændende aktiviteter, vi gerne vil tilbyde både skolebørn, institutioner og familier. Vi kommer til at holde mange hyggelige temadag målrettet familier, såsom ’Fårets Dag’, ’Høstfest’, ’Bier og blomster Festival’, ’Svampeture’ og meget mere. Vi genoptager vores hestevognskørsel hver torsdag, tilbyder ponytrækture i weekenden og tænder op i bålet, når sommeren går på hæld.

Til byens skolebørn kommer vi til at tilbyde en masse spændende læringsforløb – og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang.

Rediger Flyt Fjern